При мен - това си е моето място...

вторник, 16 декември 2008 г.

КАК ДА СЕ СБЪДНАТ ЖЕЛАНИЯТА ОТ КОЛЕДНАТА НОЩ...


В края на всяка стара година и в началото на всяка нова ние започваме да мечтаем, да гадаем и да си пожелаваме разни неща, с надеждата да се сбъднат. Често пъти обаче с известна доза тъга установяваме, че мечтите ни не се осъществяват. Ясно е, че не можем да разчитаме на Дядо Коледа, а по-добре да вземем живота си в ръце и да му помогнем да тръгне в посоката, в която искаме. Ето и какво трябва да направиш, за да се сбъднат твоите коледни пожелания.

Отключи съзнанието си.
Може да ти звучи изтъркано, но е факт. Преодолей бариерите , които сама си си поставила. Помогни на съзнанието си да открие верния път към реализирането на това, към което се стремиш. Дай път на креативността, на съзиданието, на творческото начало в теб. И ще видиш, че не винаги рационалното мислене и стереотипите са добър съветник. Понякога, за да има напредък в дадено начинание, човек има нужда да покаже нещо ново, нестандартно и дори революционно. И разбира се, да осъзнае, че наистина силно желае нещо да стане реалност, да се сбъдне.
Силата на намеренията.
Трябва да формулираш много точно какво искаш. Защото, както един мъдър човек е казал - в живота има две трагедии - едната е, когато не получим това, което искаме, а другата - когато го получим, но установим, че не това точно искаме! Може би защото съдбата често ни дава това, за което сме молили, но не и това, което в действителност искаме. И за да не се получи недоразумение с твоите желания в коледната нощ, ти предлагам да ги формулираш простичко и ясно. За да го направиш по-лесно, трябва да си отговориш на няколко въпроса. Например, какво ще се случи, ако мечтата ти се сбъдне или ако не се сбъдне; и какво няма да се промени при тези два хипотетични варианта. Отговаряйки се на тези въпроси, ти ще помогнеш на съзнанието си да се освободи, ще осъзнаеш какви са ценностите и вътрешните сили, които те движат.

Желанието ти като форма и вид.
Опитай се да нарисуваш това ,към което се стремиш. Или просто да му предадеш някакъв вид и форма с помощта на боички, лист хартия и лепило... Не се замисляй какво ще се получи, след като спреш да рисуваш или апликираш, просто рисувай. Нека онова, което е в мислите ти, в съзнанието ти, да се появи върху листа така, както си го представяш. Ако накрая не се получи нищо, опитай се да формулираш желанието си отново, но този път по-ясно. В резултат на тази творческа дейност трябва да се почувстваш по-уверена в себе си , изпълнена с енергия и готовност да реализираш мечтите си.

Писмо до Дядо Коледа.
Е, може да не го изпращаш чак до Лапландия, Идеята е да напишеш стъпка по стъпка как според теб желанието ти може да се реализира. Всъщност това ще бъде пътят, по който трябва да минеш, за да получиш онова, за което си помолила горещо в Коледната нощ. Този план гарантира на 50% твоя успех. Останалите 50% зависят само и единствено от теб и от силата на желанието ти. Довери се на интуицията си. И ще разбереш, че всъщност може да постигнеш много по-трудни и невероятни неща от това, което си си пожелала!

Из дебрите на печата



Няма коментари:

Истината за нещата ...

Когато крилата са уморени, когато мeчтите не са покорени, когато слънцето в тебе залязва и усмивка не се забелязва. Когато ръцете останат празни, а стъпките са били напразни, когато огънят стане жарава, когато живота на смърт става. Тогава и само тогава разбираш, че в живота, любовта си заслужава..

Моят списък с блогове