При мен - това си е моето място...

понеделник, 22 декември 2008 г.

ДА ПРИЕМЕМ ПОДАРЪКА С УСМИВКА


Празниците в края на годината ни дават голям шанс да поправим грешки, допуснати по-рано, да покажем отношение, да изразим благодарност или просто да направим мил жест към своите близки хора, роднини и приятели.

Изкуството да подаряваш.
Всъщност моментът за подаряване трябва да бъде подбран внимателно. Ако си в лошо настроение, няма смисъл да правиш усилия, изчакай мъничко, докато усмивката се върне на лицето ти. Иначе човекът, на когото правиш подарък, ще се почувства ужасно неловко, дори виновно, че всъщност той е поводът за твоето лошо настроение.
Празниците са подходящ момент да си уредиш сметките с някой, който те е критикувал по определен повод или пък не е бил мил с теб. Подаръкът с лек намек и подтекст е добро хрумване. Така ще покажеш, че не ти пука от критиките и че можеш да ги приемаш с усмивка.
Подаръкът за Коледа може да бъде и много изискан намек към някого, когото харесваш, но досега не си намирала повод да му го покажеш. Самият избор на покупката означава отношение. Начинът, по който е опакован подаръкът - също. Ако си прикрепила и картичка с мило пожелание, човекът, до когото е адресирана, няма как да не се досети за твоите чувства. Все пак не прекалявай. Не избирай нещо прекалено интимно или лично. Нека бъде по-неутрално, така винаги можеш да се “измъкнеш“, ако адресатът реагира негативно.
Подаръкът е и добра възможност да поискаш нещо, ако преди това ти е било неудобно. Или пък да върнеш направена вече услуга, казвайки по този начин “Благодаря“.

Изкуството да получаваш.
Приеми подаръка с усмивка. Не се цупи, не казвай “Нямаше нужда“. Щом го получаваш, значи има причина. Опитвайки се да обясниш колко ненужно е било да се харчат пари, поставяш човека срещу теб в неудобна ситуация. Избягвай да коментираш и цената или усилията, които другият е положил, за да открие точно този пакет за теб. Просто кажи “Благодаря“, и то убедително. Ако подаръкът не е по твоя вкус или не пасва на стила ти, използвай чувството си за хумор, за да излезеш от положението. Все пак най-малкото, което можеш да направиш, е да се усмихнеш. Не всеки ден получаваш подаръци!

Идеи в търсене на най-подходящия подарък.
Записвай какво искат познатите ти и близките ти приятели. Полезно е, особено ако си от хората, които трудно вземат решение. Пък и да си спестиш главоблъскането по това да откриеш кое за кого подхожда. Освен това така ще си сигурна, че подаръкът ти ще е желан!
Купувай по ред на номерата, не безразборно. Когато тръгнеш на пазар, търси подходящия подарък само за един човек. След като ги откриеш, започни търсенето отново - вече за друг приятел или близък. Така ще спестиш време и няма да разпилееш усилията си.
Вземи си компания за покупките, така може да се родят велики идеи. Все пак две глави винаги мислят по-добре. Ако не се сещаш за нищо подходящо, поради пари в плик или ваучер от магазин. Много от големите вериги предлагат такава услуга. Така човекът, на когото правиш подарък, ще може да избере нещо по свой вкус.
Купи, без да мислиш какво ще ти подарят на теб. Все пак подаръците са за това - да доставят радост.

Из дебрите на пресата


Няма коментари:

Истината за нещата ...

Когато крилата са уморени, когато мeчтите не са покорени, когато слънцето в тебе залязва и усмивка не се забелязва. Когато ръцете останат празни, а стъпките са били напразни, когато огънят стане жарава, когато живота на смърт става. Тогава и само тогава разбираш, че в живота, любовта си заслужава..

Моят списък с блогове