При мен - това си е моето място...

неделя, 14 декември 2008 г.

Добър вечер г-жа ЖЕЛАНИЕ


Какво всъщност искаме ние, жените? Този въпрос, ако не е вечен, то поне е столетник. И ще пребъде. Сещам се за филм, в която мъжът попита приятелката си за женските желания. И тя му разкри страшната тайна, молейки го да не я разгласява. Накланяйки се към ухото му, момичето шепнешком произнесе: “Самите ние нямаме понятие какво точно искаме“.

Мечтаем за масаж преди сън, за повече слънчеви дни, за винаги спусната дъска на тоалетната, за по-малко бръчки, за по-голям бюст, за чисто лице без намек за пъпка, за стройно тяло без целулит, за просторно жилище, за готина кола, за нова блуза... Не, ние, женските създания, не сме меркантилни. Просто всичко се свежда до едно. Ние искаме до нас да е мъжът с главно “М“,който да се грижи за останалите ни желания.

Водена от същия въпрос, редакторката на списание “Вог“ обръща гръб на всички досегашни опити за разгадаване на женските желания с помощта на легенди, двусмислени социологически проучвания, научни течения и решава да стигне до истината по свой начин. По - простичък, но пък добър резултата. Тя събира няколко приятелки на вино с раздумка и прави следния извод: ние, жените, търсим големи бицепси, силно рамо, дълги и здрави крака, плосък корем, ясни очи, волева брадичка, бели зъби, дълги пръсти, гъста коса, приятна усмивка и ръст под два метра. Тоест - него. Или пък, ако по някаква причина описанието се разминава с желаното от нас, мъжът трябва да притежава неповторима и единствена особеност, която да ни накара да забравим за всички други “дреболии“.

Акценти по трасето на желанията.
Коя е тази особеност? Дейвид Бас, който се занимава с проучване на човешкото мнение по различни въпроси, хуква по следите й, търсейки я в бурно развиващата се психология. Все пак тя има по-широк и дълбок поглед над нещата от няколко жени, седнали на весели раздумки. Нейният мироглед се разпростира дълбоко във времето и разглежда всички съществували на Земята култури.
Търсенията на Бас и изследванията, които той прави своя защита, дават доза светлина по въпроса - за разлика от мъжете, които поставят на първо място физическите достойнства на половинката си, жените видимо предпочитат парите й. Хиляди тестове и анкети потвърждават, че нежният пол държи на финансите много повече, отколкото на този, който ги е осигурил.

Рог на изобилието.
Хенри Кисинджър пък някак си забелязва, че властта действа много възбуждащо на жените. Да, казва същият този Бас по въпроса, така е, защото тя е универсален ключ към контрола на ресурсите. А точно това дава на жената сигурност и спокойствие. На практика, който контролира парите, той усвоява благата - качествената храна, по-големите територии, по-добро здравеопазване, хубави места в театъра.

И, разбира се любов.
Но какво значение има дали мъжът е умен, богат и амбициозен, ако той не обича нас - нали тогава парите му ще отидат при тази, която ме у на сърце?. Ето защо ние, жените, не спираме да търсим любовта и предаността. И не искаме да ни разбират, а просто да ни обичат. В едно проучване 89 американски жени и 82 японски от 100 са казали, че дори всичко останало у мъжа да не е наред, без любов те ни биха се омъжили за него.

Мъжкар на хоризонта.
Взети заедно, тези привлекателни мъжки качества понякога се наричат просто доминиране. В маймунското общество то се определя със силата и агресивност - най-голямата маймуна взима всичките женски. Но при човека е по-различно. Държи се на социалния статус, интелекта, честолюбието и смелостта.

Толкова с женските желания - искаме много, дори всичко, гоним съвършенството. Защо пък не, и без това едва ли някога ще го постигнем!

Из местният печат.



Няма коментари:

Истината за нещата ...

Когато крилата са уморени, когато мeчтите не са покорени, когато слънцето в тебе залязва и усмивка не се забелязва. Когато ръцете останат празни, а стъпките са били напразни, когато огънят стане жарава, когато живота на смърт става. Тогава и само тогава разбираш, че в живота, любовта си заслужава..

Моят списък с блогове