При мен - това си е моето място...

неделя, 14 декември 2008 г.

От какво се страхуват мъжете?


Въпреки сигурността, която се опитват да си придават, мъжете също имат свойти комплекси и предразсъдъци. Само дето за разлика от жените, никога не си ги признават. Е, вече са разкрити - предлагам ти списък на най-разпространените мъжки страхове.

Повечето мъжки страхове в основата си са свързани с отношенията с противоположния пол, както и с банални стереотипи. И така, какво сънува мъжът в най-страшните си кошмари?

1. Провал в леглото.
Един от най-големите страхове на всеки мъж е, че няма да успее да възбуди и удовлетвори партньорката си. На първо място, това притеснение е свързано с неувереност в себе си. Друга възможна причина са обществените стереотипи, които задължават всеки мъж да е свръх потентен мачо, готов за секс по всяко време. Мъжете с такъв комплекс са истинско изпитание за партньорките си, тъй като обикновено са доста ревниви.

2. Сравнение в бившия.
Това е много разпространено явление - мъжът сравнява себе си с бившия на любимата си. Причината: конкуренция и вечната борба за правото да владееш сърцето и тялото й.

3. Непланирана бременност на партньорката
Този спрах не е "запазена територия" само на жените. Оказва се, че и силният пол се паникьосва от идеята за непланирано бебе, защото си мисли, че това е подъл начин да принудително обвързване.

4. Венерически болести
За щастие, повечето мъже също трудно се решават на секс без презерватив. Така че - това е страх, който може да бъде наречен полезен.Но ако недей си Боже, се заразите с нещо, което може да не е точно венерическа болест, но пък да води до пиене на хапчета и посещение при лекар, не поемайте цялата вина само и само партньора ви да се чувства добре, а вие да се чувствате като ходещ инкубатор на вируси. Това може да доведе единствено да срив на връзката, и да си носите доста дълъг период от време вина, която ви е била насадена.

5.Сватба.
Мъжете изпитват ужас от факта, че женитбата може кардинално да промени живота им. В съзнанието на много от тях сватба означава край на срещите с приятели и един куп нови задължение и отговорности. Разбира се, страхът е лечим - но всеки мъж има нужда от време, за да узрее сам за идеята за брак.

6. Избор, който мама няма да одобри.

Влиянието на майката върху сина в повечето случаи е преувеличено. Но опасението,че родителката няма да одобри избраницата му, често е напълно реално. В крайна сметка всичко зависи от майката - ако тя не е давала на сина си свободата сам да ръководи живота си, той със сигурност ще страда от комплекси.

7. Мъжът трябва да изкарва повече пари от половинката си.

Това е един от най-устойчивите патриархални стереотипи. За нормално се приема семейството (или връзка), което мъжът печели повече. И това е един от факторите, които го правят " глава на семейството". Затова и мъжете хвърлят всичките си усилия да се впишат в стереотипа - не от излишна суета, а просто за да се чувстват комфортно.

8. Признание в любов.
И двата пола се страхуват, че може да бъдат отхвърлени, но при мъжете страхът от признание на чувствата е двойно по-голям, защото от малки са възпитавани, че не бива да дават израз на емоциите си. Не е лесно да излекуваш любимия си от този страх - просто му намекни, че го обичаш, и така ще го подтикнеш да направи и той признание.

9. Провал в живота.

И тук причината се крие в мъжката неувереност. Която пък произтича от множество фактори - възпитание, социален статус, външност, характер, навици...

Има още много какво да се напише по темата за мъжките комплекси. Сигурна съм, че почти всяка втора жена е била потърпевша от тях. Също така не малко са и сполучливите връзки, които са завършили с гръм и трясък разбити на парчета поради мъжките комплекси.
Не е лесно да продължиш, след като си била изоставена, заради комплексите на човека, който си обичала, и с които той не е успял или не е пожелал да се пребори.
Като цяло, страховете са неизменна част от живота на всеки човек - независимо от пола му. И те се лекуват - с разбиране и любов. И най-вече, ако човек сам иска да се излекува от тях, а не да се крие за тях.



Няма коментари:

Истината за нещата ...

Когато крилата са уморени, когато мeчтите не са покорени, когато слънцето в тебе залязва и усмивка не се забелязва. Когато ръцете останат празни, а стъпките са били напразни, когато огънят стане жарава, когато живота на смърт става. Тогава и само тогава разбираш, че в живота, любовта си заслужава..

Моят списък с блогове