При мен - това си е моето място...

неделя, 12 октомври 2008 г.

Салата "Цезар" у дома


Не знам за вас, но аз съм почти постоянно на някаква диета, и сега като разгръщах страниците на едно списание видях следната рецепта. Не е от най-диетичните, но определено е много вкусна и е лесна за приготвяне.


Продукти
- 1 зелена салата
- 1 ч.ч зехтин
- франзела за крwтони
- 1-2 скилидки чесън
- 8 филета аншоа или пилешко филе
- 1 ч.л сос Уорчестър
- 1 ч.л. дижонска горчица
- 2 с.л. лимонов сок
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. сол
- 2 -жълтъка от сварени яйца
- 1/2 чаша настърган пармезан
- 1/4 чаша пармезан, нарязан на парченца

Начин на приготвяне:
Измий салатата и я накъсай. Обели скилидките чесън и ги смачкай в дървен съд. Добави аншоата, нарязана на парченца. За да приготвиш крутоните, нарежи франзелата на равномерни кубчета и ги запържи в половината зехтин, докато станат златисти, след което ги изцеди върху салфетка.( ако не обичащ мазни храни ти препоръчвам да нарежеш франзелата по същия начин, но да я поставиш в тавички и да я запечеш във фурната за няколко минути, като преди това я поръсиш с няколко капки мазнина. Става също толкова вкусно и не е толкова тежко за консумация). Смеси горчицата, соса Уорчестър, лимоновия сок, черния пипер и жълтиците, докато се получи еднородна смес. Към този дресинг добави бавно останалия зехтин, докато се получи консистенция, подобна на майонеза. Прибави салатата, крутоните, пармезана и солта, като разбъркваш леко.


Няма коментари:

Истината за нещата ...

Когато крилата са уморени, когато мeчтите не са покорени, когато слънцето в тебе залязва и усмивка не се забелязва. Когато ръцете останат празни, а стъпките са били напразни, когато огънят стане жарава, когато живота на смърт става. Тогава и само тогава разбираш, че в живота, любовта си заслужава..

Моят списък с блогове