При мен - това си е моето място...

сряда, 13 август 2008 г.

Женски страсти

Попитай мъж какво представлява жената и той със сигурност ще вдигне недоумяващо рамене. Обаче едно е ясно - нежната половина от човечеството е океан от страсти. И може би именно в това е магнетичната й сила. Кои си страстите от първостепенна важност за съвременните жени?

Ето един приблизителен рейтинг на женските мании:

1 - Главната страст, разбира се, е ЛЮБОВТА - с цялата прилежаща палитра: нежност, романтика, секс...

2 - Бронзов медал е за ДЕЦАТА - хлапаците, които осмислят живота ни. И какво по-логично: те са единственото продължение на връзката с любимия.

3 - На трето място е страстта към ПЪТЕШЕСТВИЯТА - наистина рядко се среща жена, която да устои на любопитството си към нови, екзотични кътчета по света.

4 - Четвъртата позиция се разделя между две много важни мании: МУЗИКАЛНАТА СТРАСТ и страстта към МЪЖЕТЕ. Да, невероятно, но факт - оказва се, че за нежната част от света любовта и страстта към мъжете са две различни неща. И силният пол трябва да се примири с това обстоятелство.

5 - Петото място също е разделено на две - ШОПИНГ и ИНТЕРНЕТ. Явно седенето пред монитора и щурмуването на магазините ( заедно с прахосването на значителни суми) са еднакво сладки.

6 - Шестата позиция е за КУЛИНАРНОТО ИЗКУСТВО. Като че ли напук на твърдението, че жените готвят по задължение, а всъщност мъжете са по-добри готвачи. Нищо подобно - много дами не се страхуват да си признаят, че им харесва да творят кулинарни шедьоври, а после, разбира се, да ги опитат с наслада.

7 - Седмата страст са КНИГИТЕ - независимо дали става дума за отпускащо четиво или по -сериозни трудове. Което пък доказва, че жените са по-любознателната и възприемчива част от света.

8 - На осмо място е БЮТИ МАНИЯТА - желанието на жената за бъде винаги красива, поддържана, стилна. Това е страстта към козметиката и всичките й разновидности във вид на лъскави, ароматни, изкусителни флакони и бурканчета.

9 - Деветата позиция е за КАРИЕРАТА - за някои тя се превръща както в главна цел, така и в удоволствие и начин за самореализация. Защото няма по- привлекателна жена от тази, която е успяла и уверена в собствените си способности.

10 - На десето място попадат мании от типа на ФИТНЕС, диети, разговори по телефона, кино , цветя ... - общо взето всички тези малки дейности, които ни освобождават от стреса на ежедневието, правят ни доволни и красиви.


Из дебрите на българската журналистика.


Няма коментари:

Истината за нещата ...

Когато крилата са уморени, когато мeчтите не са покорени, когато слънцето в тебе залязва и усмивка не се забелязва. Когато ръцете останат празни, а стъпките са били напразни, когато огънят стане жарава, когато живота на смърт става. Тогава и само тогава разбираш, че в живота, любовта си заслужава..

Моят списък с блогове