При мен - това си е моето място...

събота, 14 февруари 2009 г.

По целувката ще ме познаеш


Целувката - това сладостно знаково действие на любовта, независимо дали интимна, приятелска или родителска, е обект на много обследвания. Често тя е муза в изкуството - независимо дали визуално, аудио или актово. Целувката е обект на медиците, които изследват реакциите на телата ни, когато се целуваме с някого, химичните процеси в тях, ползите и вредите. Психолозите пък могат да разкрият поне известни парченца от пъзела на човешката душевност според начина, маниера на целуване. Тъкмо в дебрите на психологичните трактовки ще надникнем, за да разберем какви сме според начина, по който ние самите даряваме целувки.Начинът, по който целуваме, разкрива много от това как обичаме. Той като термометър измерва градусите на интензивност на връзката ни. Специалистите по въпросите на взаимоотношенията между двама души твърдят, че целуването е първото нещо, което преустановяваме при разпада на отношенията с любимия. В такъв процес на разпад сексът се случва понякога, но почти или изобщо без целувки. Просто последните си имат твърде интимна природа и може би това е и причината проститутките да не раздават целувки на клиентите си. Родител целува детето си по челото и това е израз на загриженост и любов. Отпечатакът от устните върху челото може да ни даде и любим човек в момент на загриженост и желание да сподели трудни моменти с нас, да изрази позицията си, че е до нас и ни обича.
Целувката по челото от партньора обаче може да е знак, че той вече не те приема като негова страстна половинка, а по-скоро гледа на теб като на незряло дете, към което може да прояви единствено снизхождение.
Целуващите се със затворени очи са романтици по душа. Обратното - тези, които го правят с отворени очи, са реалисти и трудно влюбчиви. Видиш ли, че партньорът ти те целува със затворени очи, имай предвид, че той е склонен лесно да се влюбва, от една страна, но пък от друга, винаги пристъпва към любовта с недоверие, очаквайки бързо да се разочарова.
Трудно влюбчивите, онези, които не притварят очи докато допират устни в устните на другия, умеят да се верни до гроб, но само щом се уверят, че са срещнали обекта на своите мечти. Тези, които започват с леки кратки целувки, преди да се отдадат на голямата дълбока страст, са хора, които бързо хлътват.Това са личности, които веднъж взели решение, трудно се отказват от него.
Онези, които докато целуват, и много галят, са силно интуитивни натури. Те умеят да се наслаждават на удоволствието в процеса на очакване нещата да се случат и затова са и силни привърженици на продължителната любовна игра. По характер обикновено това са сладкодумци и самоуверени натури.
Когато някой те целува и в същото време силно те притиска към себе си, знай, че му харесва да се като господар на положението.Вътрешно това са неуверени хора обаче, които таят силен страх да не бъдат изоставени първи. Последното е и причина обикновено те да се иницятори на край на отношенията между двама ви.
Не всеки и невинаги се впуска в обследване на тялото с целувки. Любовниците, които харесват това, в живота са жадни за вълнуващи изживявания. Иска им се да опитат от всичко, оптимисти са по дух. На всяка своя нова среща гледат като ново вълнуващо изживяване и са силно концентрирани в онова, което правят, независимо дали секс, хранене, работа и др.
Може би звучи налудничаво, но докато се целуват, някои правят странни, смръщени физиономии. Забележиш ли подобно нещо, знай, че срещу себе си имаш големи егоисти, които настояват всичко в живота да става според техните желания и вкусове.
Ревнивецът по характер ще разпознаеш, ако особено много си пада по "вакумната" целувка - онази, при която двамата затварят устни и засмукват навътре, сякаш опитват да издърпат "въздуха" на другия.
Феновете на "френската целувка" са чудесни приятели и добри любовници. Те са открити и откровени, готови да споделят твоите и своите болки и грижи, да изслушат и да бъдат крепкото рамо, на което може да поплачеш, когато имаш нужда от това.
Навярно никога не си се замислял върху тези неща, но сам виждаш, че и маниерът на целуване може да разкрие доста от личността на другия, така както това малко или много ни става ясно от начина му на говорене или пък от начина на обличане.

Из дебрите на пресата...


Няма коментари:

Истината за нещата ...

Когато крилата са уморени, когато мeчтите не са покорени, когато слънцето в тебе залязва и усмивка не се забелязва. Когато ръцете останат празни, а стъпките са били напразни, когато огънят стане жарава, когато живота на смърт става. Тогава и само тогава разбираш, че в живота, любовта си заслужава..

Моят списък с блогове