При мен - това си е моето място...

сряда, 10 септември 2008 г.

Щастлива и успяла? КАК?

Забелязала ли си, че през последните няколко години животът ти буквално тича по прашните градски улици?
Спира за миг, за да хване такси в късен час, и после пак се забързва за някъде.
Ти си успяла, работеща жена.
Но дали го осъзнаваш?
Щастлива ли си?
Или просто уморена...
Задавала ли си си въпроса защо има толкова много успели жени днес и защо голям процент от тях са нещастни и неудовлетворени?
Също като мен.
И като теб.?!
И как, по дяволите, да го промениш
Има няколко вариянта, ти сама ще прецениш за себе си...

УСПЕШНА, КРАСИВА, НО САМА

Имаш страхотен офис. И подчинени, които прекарват часове в размисъл как да те накарат да се усмихнеш.
И все пак нещо те притеснява. Какво? Че вечер се прибираш у дома и никой не те посреща на вратата?
Че никой не те чака в петък пред офиса, за да вършите лудории през уикенда?
Че нямаш дузина деца, които да ти пречат да гледаш съсредоточено любимият си сериал "Отчаяни съпруги"?
Не е проблем, че си нямаш никого. Истинската трудност се състои в това положение. Защото ти всъщност си красива и успяла. А мъжете умират за такива жени. Първият въпрос, на които трябва да си отговориш, е искаш ли всъщност да се разделиш със самотата си , или тя ти харесва.
Ако искаш да откриеш партньор, остави мъжете около теб да се докажат.
НЕ бъди прекалено критична.
НЕ се налагай на всяка цена.
Личният ти живот не е твоят офис, а онова малко кътче от душата ти, където трябва да цари хармония, разбиране и желание за общуване.
Когато се вгледаш в него, ще видиш че Той е съвсем близо. Ако обаче не искаш да се разделиш с приятната си самота, не я изтъквай като причина за неудовлетвореността си.
Открий истинския проблем и щастието само ще кацне на твоето рамо.

УСПЕШНА, ОМЪЖЕНА И ВЕЧНО НА ДИЕТА

Външният вид е от голямо значение - никой не твърди обратното. Но с него е като с размера - не е най-важното. Това, че имаш успешна кариера, наистина е прекрасно. Че си успяла да създадеш семейство, също е чудесно. Знаеш го, но не ти е достатъчно, за да се усмихнеш сутрин в огледалото.
А може би точно там се корени проблемът. Не се харесваш, не се чувстваш добре в кожата си . Малко си понапълняла, и това те прави изключително нещастна? А не би трябвало. Защото талията лесно може да се намали с няколко сантиметра, но семейството и кариерата не би могла да изградиш за месец или два. Последните две искат постоянна грижа и любов. Затова погледни се смело в огледалото и оцени което не харесваш в своето тяло. След това задели от семейният бюджет сумата необходима, за да се запишеш на акваспининг или йога. Можеш да спортуваш и у дома, пред телевизора. Всичко е въпрос на желание. С малко усилия от твоя страна ще постигнеш зашеметяващ резултат.

С ДЕЦА, МЪРМОРЕЩ МЪЖ И БЕЗРАБОТНА

Преди година си родила второто си дете. Но защо въпреки неговата усмивка си мрачна? Казваш, че не си искала тази бременност, че точно преди да видиш чертичката на теста, шефът ти е предложил повишение? Предполагам, че не съжаляваш, че си дала живот на това малко, хубаво човече? И би било жалко, ако се чувстваш така. Детето не е виновно за твоите колебания и неувереност. То е един прекрасен дар, за който много жени мечтаят, а не могат да имат. Трябва да се чувстваш благословена и щастлива. Майчинството е урок и опит. Сега е моментът да помислиш за някаква допълнителна квалификация. Докато детенцето спи, можеш да прочетеш нещо, да провериш пощата си на компютъра, да погледнеш обявите за работа и да кандидатстваш за дадена позиция. Ако искаш дадена длъжност, ще я получиш. Просто трябва да си по-самоуверена и убедена в своите желания. А когато ти позвънят от мястото, където си кандидатствала, отвори гардероба, избери нещо свежо, подчертаващо цвета на очите и косата ти, сложи лек грим, секси аксесоар и - готово! Назначена си! Сега можеш ли да се усмихнеш?
Всъщност трябва всяка една от нас да разбере, че нейното щастие е в нейните собствени нежни, женски ръце. Стига да пожелаеш, можеш да имаш целият свят!

Из дебрите модерните списания

Няма коментари:

Истината за нещата ...

Когато крилата са уморени, когато мeчтите не са покорени, когато слънцето в тебе залязва и усмивка не се забелязва. Когато ръцете останат празни, а стъпките са били напразни, когато огънят стане жарава, когато живота на смърт става. Тогава и само тогава разбираш, че в живота, любовта си заслужава..

Моят списък с блогове